maandag 3 september 2012

Boontjes gesmoord in gember-tomatensaus.

 
 
Met een flinke vergiet vol sperziebonen uit de moestuin, een prachtige tomaten uit het kasje en wat lekkere verse kruiden uit de koelkast heb ik eigenlijk maar wat gedaan. En het resultaat is heerlijk als je van de smaak van gember houdt want dat overheerst in dit gerect. Ook lekker met uitgebakken stukjes tempeh.

Gember moet je een beetje leren eten. Eenmaal gewend kun je er echt gek op raken.
Wist je trouwens dat gember heel gezond is om aan de maaltijd toe te voegen? Kijk maar eens op www.gembergezond.nl.

 

Duur: 30 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen):

·         Schoongemaakte boontjes naar keuze afhankelijk van het aantal eters.

·         50 gram ui fijn gesneden;

·         4 tenen geperste knoflook;

·         1 theelepel suiker of honing;

·         40 gram verse gember, fijn gesneden of geraspt;

·         3 stukken verse Laos van ongeveer 1 centimeter;

·         2 maggiblokjes (of groenenbouillon);

·         2 paprika’s fijn gesneden;

·         10 tomaten in stukken gesneden;

·         Scheut olie om in te bakken;

·         Peper en zout;

·         Rijst naar keuze;

·         Verse kruiden ter garnering (bijvoorbeeld platte peterselie of koriander).

Bereidingswijze:

1.       Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking;

2.       Fruit de ui, gember, laos en de knoflook in de olie aan;

3.       Als de ui glazig is kun je de paprika toevoegen;

4.       Roerbak het geheel op laag vuur totdat alles glazig is en voeg de suiker of honing samen met de maggiblokjes verkruimeld toe;

5.       Roer het geheel goed om en voeg vervolgens de tomaten en de boontjes toe samen met 300 ml. Water. Zet een deksel op de pan en laat het geheel gaar worden, roer af en toe om;

6.       De tomaten moeten echt tot saus zijn gekookt en de sperzieboontjes moeten lekker gaar zijn. Als de saus te weinig is kun je water toevoegen, is de saus te waterig laat het geheel dan even koken zonder deksel.  Breng het geheel op smaak met peper en zout.

7.       Serveer boontjes in de saus met de rijst en verse kruiden.

Tips:

·         Ook lekker met wat geroosterde cashewnoten of pinda’s.

·         Kook met de rijst ook een stukje gember mee.

 
EET SMAKELIJK, KOOK JE VEGETARISCH MET MIJ MEE?
 
 
 
 
 

3 opmerkingen:

  1. Hmm, boontjes en gember, klinkt goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was heerlijk eten vanavond!
    Leuke blog! Ga hier vaker komen om inspiratie op te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Daar ben ik heel blij mee, ik vind het ook een heerlijk recept!

    BeantwoordenVerwijderen