woensdag 28 maart 2012

Pesto pastasalade met rucola




Het is een zomerse week terwijl veel bomen nog geen blad hebben. Hoewel we onze vraagtekens hebben bij de records die weer gebroken worden genieten we toch stiekem wel weer van dit oplaadmoment na de winter. En daarbij hoort een zomers gerecht welke wij midden in het bos op aten! Een heerlijke pesto pasta salade welke ik het liefst lauw opdien. Klaar in een handomdraai, een kind kan de was doen! Je ziet dat ik bij de onderstaande ingrediënten niet met grammen werk. Het komt allemaal niet zo nauw in dit recept dus voeg ook gerust iets toe naar smaak.

Duur: 10 minuten
Ingrediënten (3 tot 4 personen):
  • Halve zak pasta naar keuze (de pasta op de afbeelding houdt wel beter de saus vast);
  • Halve grote pot groene pesto;
  • 1 bakje pijnboompitjes;
  • 1/4 zakje geraspte oude kaas of Italiaanse kaas;
  • 1/2 zakje rucola;
  • 1/2 pakje kookroom.
Bereidingswijze:
  1. Kook de pasta gaar en rooster intussen de pijnboompitjes in een koekenpan.
  2. Giet de pasta af in een vergiet en spoel deze daarna met koud water kort af. Dit om te voorkomen dat de pasta gaat plakken maar de pasta mag nog wel warm blijven zodat de room goed vermengd.
  3. Doe de pasta terug in de pan en vermeng deze met de room en de pesto.
  4. Meng de lauwe pasta met de rucola, de pijnboompitjes en de kaas.
Tips:
  • Hoewel ik erg van deze simpele versie van deze salade houd (de smaken komen goed tot hun recht), kun je dit afwisselen naar wens. Gebruik eens verse spinazie in plaats van rucola. Of voeg eens wat (geroosterde of gebakken) cherrytomaatjes toe. Maar denk ook eens aan rode ui, champignons, broccoliroosjes, etc. Of denk eens aan rode pesto met toevoeging van zongedroogde tomaten en kappertjes.
  • Deze salade kun je perfect mee nemen naar een picknick, voeg de rucola ter plekke toe.

EET SMAKELIJK, KOOK JIJ VEGETARISCH MET MIJ MEE?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten