woensdag 12 september 2012

Wortel-notenkoekjes met pittige saus




Je zal wel denken: 'daar komt ze weer met haar koekjes'. Na courgettekoekjes nu ook wortelkoekjes. Ze gaan er nu eenmaal fantastisch in bij mijn kinderen die ik echt geen gekookte worteltjes hoef voor te schotelen. En feit 2: er staan nogal wat wortels in mijn moestuin.
Deze koekjes hebben wel een unieke smaak. Door te toevoeging van noten en de pittige saus met koriander heeft het geheel wat oosters en kan dan ook niet alleen gecombineerd worden met een lekkere salade maar is ook heerlijk tussen een pitabroodje of bij een couscoussalade! Wij aten ze overigens als lichte hoofdmaaltijd!

Duur: 30 minuten
Ingredienten:
  • 330 gram wortel;
  • 40 gram bloem;
  • 1 bosje verse bieslook;
  • 100 gram gezouten cashewnoten;
  • 3 eieren;
  • 1/2 theelepel paparikapoeder;
  • peper en zout;
  • olie om in te bakken;
  • 4 el. magere franse kwark;
  • 2 takjes verse koriander;
  • 1 theelepel (of meer als je van pittig houdt) sambal naar keuze.
Bereidingswijze:
  1. Rasp de wortels en knip de bieslook in fijne stukjes en maal de noten fijn;
  2. Meng het geheel met de ei, bloem en een snufje peper en zout.
  3. Bak de koekjes in een scheutje olijfolie in de koekenpan.
  4. Maak intussen de saus door de kwark, sambal en verse korianderblaadjes te mengen.
Tips:
  • Koriander. You love it or You hate is. Behoor je tot de eerste groep? Doe dan wat koriander door de koekjes! Of expirimenteer eens met verse knoflook of gember!
  • Maak de koekjes mooi rond door gebruik van een kookring.
  • Maak de koekjes niet te dik, dan wordt de wortel onvoldoende gaar.