vrijdag 10 mei 2013

Griekse spinaziedriehoekjes met kaas en eieren

Een simpel lekker hapje dat je kunt serveren bij een griekse maaltijd zoals moussaka of samen met de kaasrolletjes als borrelhapje. Ook kun je het met gemak vooraf maken.
 
Duur: 50 minuten (20 stuks)
Ingredienten:
  • 200 gram gebakken (en geslonken) wilde spinzie uitgelekt en fijn gesneden of uitgelekte gehakte spinzie uit de vriezer;
  • 1 fijngesneden ui;
  • een hand vol verse peterselie fijn gesneden;
  • 1 kopje olijfolie;
  • 100 gram feta grof gesneden of geraspt;
  • 1 ei;
  • peper;
  • zout;
  • 2 eetlepels yoghurt;
  • 1 pak loempiavellen (te koop bij de toko, ook de filodeegvellen van C1000 eigen merk zijn feitelijk de benodigde rijstevellen).
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de ei, kaas en yoghurt.
  3. Meng daardoor de spinazie, ui, peterselie, peper en zout. 
  4. Snijd vierkante loempiavellen in repen (ongeveer door 3-en).
  5. Vet het vel in met wat olijfolie door middel van een kwastje;
  6. Leg vooraan een theelepel van het mengsel en vouw de eerste hoek om, vouw nu door en zo sluit het driekhoekje zicht vanzelf (zie ook de foto).
  7. Bak de driehoekjes in 20 minuten op de bakplaat goudbruin.



Kook jij vega met mij mee? Eet smakelijk!