maandag 6 februari 2012

Groentenlasagne




Ik ben dol op Lasagne en dit is dan ook al het tweede lasagnerecept op mijn blog. En bij een goede vega lasagne mis je het vlees niet snel. Een uitstekend gerecht dus om mee te beginnen als je het nog lastig vindt het vlees af en toe te laten staan. En maak meteen een paar porties en vries de schotels in, zo eet je gemakkelijk nog een paar keer gezond en zonder vlees! 

Duur: 1 uur (incl. 40 min. oventijd)
Ingrediënten: 
  • 12 vellen spinazielasagne;
  • 1 aubergine: in plakken en gebakken;
  • 1 pak uitgelekte diepvriesspinazie;
  • 1pakje boursin light;
  • 2 uien;
  • 5 tenen knoflook;
  • 1 pot gegrilde paprika's, uitgelekt;
  • t1 grote doos champignons;
  • 1 grote,geraspte winterwortel;
  • 1 courgette in blokjes;
  • 1 pot pikante bolognese saus;
  • 1 blik tomatenstukjes;
  • scheut wijn;
  • scheutje balsamico azijn;
  • Italiaanse kruiden; 
  • peper;
  • 1à 2 blokjes groentenbouillon;
  • zakje oude kaas.
Bereidingswijze:

  1. Uien bakken met de knoflook, later champignons en geraspte wortel toevoegen en meebakken.
  2. Sauzen toevoegen met de kruiden, bouillonblokjes, azijn en wat wijn.
  3. Courgetteblokjes toevoegen. Knapperig gaar laten worden.
  4. Ovenschaal vullen met laagje saus, lasagnevellen, gebakken aubergine, paprika's, laagje saus, lasagnevellen, spinazie, boursin, laagje saus, lasagnevellen. 
  5. Eindigen met laagje saus bestrooid met oude kaas. 40 min. in voorverwarmde oven op 18o graden.
EET SMAKELIJK! KOOK JE VEGETARISCH MET MIJ MEE?