Niet de beste foto, ik was per ongeluk al begonnen met eten:-) |
Duur: 20 min
Ingredienten:
- olie om in te bakken;
- 1 gesnipperde uit;
- 2 tenen geperste knoflook;
- 3 cm geraspte (of fijn gesneden) gember;
- 1 theelepel sambal naar keuze;
- 1 blikje kokosmelk van 400 ml;
- 700 ml. groentenbouillon (dus blokjes);
- 1 rode paprika;
- blikje maiskorrels (300 gr);
- 1 el. pindakaas;
- peper;
- zout;
- minimaisjes;
- grof gesneden koriander;
- 1 el. bloem;
- 1 lente-ui in ringetjes;
- een handje vol pinda's in grove stukken gehakt.
- Verhit 2 eetl. olie in een soeppan en fruit de ui knoflook en gember. Op de sambal meebakken waarna vervolgens de bloem. Laat de bloem 2 min. meebakken.
- Voeg de kokosmelk en groentenbouillon toe en laat het binden door te koken. Voeg de paprika en uitgelekte maiskorrels toe.
- Laat 10 min op laag vuur koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer het daana met de staafmixer.
- Voeg tot slot de pindakaas toe en breng de soep op smaak met peper en (indien nog nodig) zout.
- Verwarm de soep weer.
- Snijd de minimaisjes doormidden en voeg deze aan de soep toe.
- Voeg voor het opdienen de koriander, wat pinda's en lente-ui toe.
Tips:
- Ik had minimaisjes van bonduelle. Deze hebben een zout/zure smaak en dit past niet bij de soep. Je hebt dus een merk nodig wat de smaak neutraal laat. Ik denk een simpel goedkoop merk.
- Houd je van pittig? Voeg dan wat verse peper toe!
- Je kunt de minimaisjes eventueel ook vervangen voor wat maiskorrels.
Kook jij met mij mee? Eet lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten