zaterdag 8 oktober 2011

Kokos-maissoep met een vleugje pinda

Niet de beste foto, ik was per
ongeluk al begonnen met eten:-)
Na een heerlijke nazomer is het herfst, heeeel erg herfst. De extra sokken gaan weer aan, de dekentjes op de bank komen weer te voorschijn. Eigenlijk best lekker als je er in berust. Bij echt herfstweer is er niets lekkerders dan een kop soep. En dit is zo'n soep waarvan de reacties zijn: goh lekker, o verassend, mmmmm, ......en ff tussen ons...zóóóó makkelijk en snel. Dus haast je door de regen naar de winkel (frisse lucht is goed voor een mens) en maak deze heerlijke soep.

Duur: 20 min
Ingredienten:

  • olie om in te bakken;
  • 1 gesnipperde uit;
  • 2 tenen geperste knoflook;
  • 3 cm geraspte (of fijn gesneden) gember;
  • 1 theelepel sambal naar keuze;
  • 1 blikje kokosmelk van 400 ml;
  • 700 ml. groentenbouillon (dus blokjes);
  • 1 rode paprika;
  • blikje maiskorrels (300 gr);
  • 1 el. pindakaas;
  • peper;
  • zout;
  • minimaisjes;
  • grof gesneden koriander;
  • 1 el. bloem;
  • 1 lente-ui in ringetjes;
  • een handje vol pinda's in grove stukken gehakt.
Bereiding:
  1. Verhit 2 eetl. olie in een soeppan en fruit de ui knoflook en gember. Op de sambal meebakken waarna vervolgens de bloem. Laat de bloem 2 min. meebakken.  
  2. Voeg de kokosmelk en groentenbouillon toe en laat het binden door te koken. Voeg de paprika en uitgelekte maiskorrels toe.
  3. Laat 10 min op laag vuur koken.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer het daana met de staafmixer.
  5. Voeg tot slot de pindakaas toe en breng de soep op smaak met peper en (indien nog nodig) zout.
  6. Verwarm de soep weer.
  7. Snijd de minimaisjes doormidden en voeg deze aan de soep toe.
  8. Voeg voor het opdienen de koriander, wat pinda's en lente-ui toe.
Serveer eventueel met een tosti van meergranenwraps gevuld met kaas, tomaat en lente-ui.

Tips:
  • Ik had minimaisjes van bonduelle. Deze hebben een zout/zure smaak en dit past niet bij de soep. Je hebt dus een merk nodig wat de smaak neutraal laat. Ik denk een simpel goedkoop merk.
  • Houd je van pittig? Voeg dan wat verse peper toe!
  • Je kunt de minimaisjes eventueel ook vervangen voor wat maiskorrels.

Kook jij met mij mee? Eet lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten