maandag 3 oktober 2011

Broodjes op stok boven het vuur

Broodjes op stok bakken, dat doen wij bij subtropische temperaturen als deze. Een zeer gezellig alternatief voor BBQ-en. Wij hebben een weekendhuisje in het bos en bij goed weer is dit vaste prik en erg gezellig. Iedereen die bij de scouting heeft gezeten of is opgevoed met kamperen kent dit...toch trekken we nogal eens wat bekijks met onze gewoonte. Eerlijk is eerlijk: dit is geen culinair hoogstandje maar wel erg lekker, en:... Wel een tip voor een gezellige avond!

Men neme een pak wit broodmix en bereid deze volgens de verpakking. Je zoekt twee stokken en maakt de punten schoon of snijd de bast af met een zakmes. Vervolgens stook je een kampvuurtje en wikkel je een stuk deeg om de stok. Doe dit zo dun mogelijk want het deeg rijst boven het vuur. Vervolgens laat je de broodjes in 15 tot 20 minuten gaar en bruin worden. Ze moeten gemakkelijk van de stok los laten. Vul de broodjes met:
- roomboter, kaneel en rietsuiker (mijn favoriet);
- jam;
- een vegawordtje;
- een frans kaasje;
- etc. etc. 

EET SMAKELIJK, KOOK JIJ VEGA MET MIJ MEE? PLAATS OOK JOUW REACTIE!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten