zaterdag 10 september 2011

Paprika Pompoensoep

Jullie hadden nog een recept van pompoensoep tegoed. Deze soep maak ik erg vaak omdat hij gemakkelijk is en vaak bij iedereen in de smaak valt. Eigenlijk smaakt hij altijd iets anders omdat de ene pompoen groter is als de andere, maar dat geeft niet, deze soep kan echt niet mislukken!

Duur: 20 minuten







Ingredienten:
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 kleine pompoen
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 1 pot gegrilde paprika's (320 ml)
  • 1 zakje gemalen oude kaas (175 g)
Bereiding
  1. Ui en knoflook pellen en snipperen. 
  2. Pompoen schillen en in kleine stukjes snijden. 
  3. 1 eetlepel sambal toevoegen. 
  4. In soeppan olie of margarine verhitten en ui en pompoen 5 min. zacht bakken. 
  5. Bouillontabletten en 750 ml kokend water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 10 tot 15 min. laten koken. 
  6. Gegrilde paprika's afgieten en toevoegen. Met staafmixer soep pureren. 
  7. Soep goed verwarmen en met zout en peper op smaak brengen. 
  8. Serveer met oude geraspte kaas. 
Tips
  • Je kunt de soep garneren met: een lepel kwark of wat kookroom / geraspte oude kaas/ een paar fijn gesneden stukjes gegrilde paprika (die je achter houdt) / een kaaskoekje / gefrituurde uitjes / lente-ui / etc.
  • Als je van pittig houdt dan kan je meer sambal toevoegen of bij stap 3 een klein stukje Spaanse peper of madame Jeanette (Surinaamse peper). Dit geeft het gerecht een specifieke en pittige twist wat ik zelf wel erg lekker vindt.
  • Als de soep te dik is, voeg dan eenvoudigweg wat water toe. 
  • Je kunt de soep romiger maken door er kookroom doorheen te roeren bij de laatste stap.
  • Serveer de soep met kaas/ui brood of een stokbroodje met kruidenboter.  De soep is machtig en kan zo dus prima dienen als volledige avondmaaltijd!
Morgen maak ik mijn eigen variant op Gallo Pinto, een heerlijk recept uit Costa Rica met gezonde bonen!

Kook je met mij mee? Eet smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten