zaterdag 18 mei 2013

Meesters- en Juffen-traktatie: Mosterd-Dille hapje



Zoonlief was jarig. Hij trakteerde de fantastische watermeloenijsjes van ecomama. Eerst was hij wat teleurgesteld omdat hij geen snoep mocht trakteren. Maar toen de kinderen in zijn klas enthousiast reageerden groeide zijn trots. Er waren zelfs 4 kinderen die het door deze traktatie hebben leren eten!
Voor de juffen en meesters maakte ik dit heerlijke hapje en op verzoek hierbij het simpele receptje.


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden;
  2. Snipper een ui fijn en bak deze in een scheut olie glazig aan.
  3. Voeg daarna een zak wilde spinazie toe en roerbak deze tot ze geslonken zijn;
  4. Bak wat kruiden naar keuze mee. Ik koos voor wat cajunkruiden, een snufje kaneel en wat peper uit de molen.
  5. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  6. Die een theelepel spinazie in een kant en klaar cupje (te koop in de supermarkt), die hierop een klein stukje geitenkaas, een schepje kant en klare mosterd dille saus (staat vaak bij de kazen) en sluit af met een stukje walnoot.
  7. Bak de cupjes 10 tot 20 minuten knapperig bruin!
 
KOOK JIJ VEGA MET MIJ MEE? EET SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen