zondag 20 januari 2013

Tabouleh



 
 

Tabouleh…wat is dat nou eigenlijk. Het is een salade uit de Libanese keuken. Traditioneel is zijn de hoofdbestanddelen peterselie en bulgur. Inmiddels doen zich allerlei varianten voor die ik persoonlijk lekkerder vind dat de traditionele tabouleh. Dit recept heeft een echte oosterse smaak waarin peterselie ook duidelijk naar voren komt gecombineerd met voedzame linzen. Lekker bij de lunch met platbrood, een mezze of gewoon als bijgerecht. En...het ziet er ook nog eens super feestelijk uit! 

Duur: 30 minuten
Ingrediënten:

 

  • Peper;
  • Zout;
  • Een theelepel kardemom;
  • Sap van 1 citroen;
  • Een half bosje peterselie;
  • Een half bosje koriander (kun je ook weg laten als je er niet van houdt);
  • Een half bosje muntblaadjes (zonder steeltjes, ongeveer 50 gram);
  • 4 tomaten in stukjes gesneden;
  • 1 rode ui fijn gesnipperd;
  • 150 gram gekookte linzen;
  • ½ theelepel kaneel;
  • 4 eetlepels olijfolie.
Ter garnering:
  • Olijven;
  • Citroen.

Bereidingswijze:
  1. Snijd de kruiden fijn zonder deze te kneuzen.
  2. Vermeng de tomaten, ui, linzen, kruiden, specerijen en breng alles op smaak met zout.
  3. Vlak voor het serveren de salade op smaak maken met de citroensap en olijfolie.
  4. Garneer de salade met de olijven en schijfjes citroen.

Tips:
  • De salade is het mooist als je deze kort van te voren maakt. Hoewel de restjes er de volgende dag minder frisgroen uitzien is het echt heerlijk bij de lunch!
  • Door de tabouleh kun je ook (restjes) couscous of bulgur mengen.
 

KOOK JIJ VEGETARISCH MET MIJ MEE? EET SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten