maandag 29 oktober 2012

Pestopasta met champignonsaus in wittewijnsaus



Het is nu echt herfst, we kunnen er niet meer omheen..... en dat hoeft ook niet want wat is er lekkerder dan een gerecht vol champignons? Een snelle en voedzame maaltijd. Geschikt voor een doordeweekse dag maar ook voor als je eters krijgt! 

Duur: 20 minuten
Ingredienten:
  • 2 grote uien fijn gesneden;
  • 4 tenen knoflook geperst;
  • een scheut olijfolie;
  • 3 eetlepels bloem;
  • volkoren spaghetti voor 4 personen;
  • 2 bakjes paddenstoelenmix of kastagne champignons, in plakjes gesneden;
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon;
  • peper;
  • zout;
  • snufje chilipeper;
  • 3 eetlepels groene pesto;
  • 1 dl. witte wijn;
  • ter garnering: geraspte parmezaamse kaas;
  • ter garnering: grof gehakte walnoten;
  • ter garnering; rucolasla.
Bereidingswijze:
  1. Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking;
  2. Fruit de ui en knoflook in de olie aan;
  3. Voeg de champignons toe als de uien glazig zijn;
  4. Voeg 3 eetlepels bloem toe als de champignons bruin en zacht gebakken zijn;
  5. Laat de bloem gaar worden in twee minuten, voeg vervolgens de bouillon en 1 dl. witte wijn beetje bij beetje al roerend toe totdat er een mooie sausdikte is ontstaan.
  6. Voeg peper, zout en chilipeper toe.
  7. Giet de spaghetti af en met de groene pesto door de pasta.
  8. Garneer de borden met de sla, de pasta, de saus en tot slot met de kaas en noten.
Tips:
  1. Gebruik in plaats van kaas croutons, of laat het achter wege. De noten geven al een lekkere bite.

                        EET SMAKELIJK, KOOK JE VEGETARISCH MET MIJ MEE?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten