Bananenpannenkoekjes.
Ze ontstonden eigenlijk spontaan toen wij kinderen kregen en wel om twee
redenen:
1) een ideale manier om overrijpe bananen te verwerken en daarmee weg gooien te voorkomen.
1) een ideale manier om overrijpe bananen te verwerken en daarmee weg gooien te voorkomen.
2) een
ideale manier om fruit-lust-ik-niet-kinderen toch wat fruit binnen te laten
krijgen.
En eigenlijk
is er inmiddels een derde reden: ze zijn heerlijk (ook als je geen kinderen
over de vloer krijgt)!
Duur: 30
minuten
Ingrediënten:
· 1 hand vol rozijnen;
· 4 cup volkorenbloem (of half volkoren / half wit) met een zakje bakpoeder (1 cup = ongeveer 135
gram);
· 2 theelepels zout;
· 3 eetlepels suiker;
· 350 ml. Sojamelk;
· Een eetlepel vanille essence of 1
vanillestokje;
· 4 (over)rijpe bananen (let op: je
kunt echt de papperige zwarte versies gebruiken die je per ongeluk in de tas
hebt laten liggen);
· (bak)olie.
Bereidingswijze:
1. Prak de bananen met een vork of
stamper in een mixkom. Voeg vervolgens de melk, suiker en zout toe en roer het
geheel met de garde.
2. Voeg nu beetje bij beetje de meel toe en blijf roeren met de garde.
3. Roer door het beslag tot slot de
rozijnen en de vanille toe.
4. Bak de pannenkoekjes bruin en gaar
in een koekenpan met wat olie.
5. Serveer de pannenkoekjes met
(soja)boter, kaneel en wat bruine suiker…mmmm.
EET SMAKELIJK, KOOK JE VEGETARISCH MET MIJ MEE?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten