woensdag 4 juli 2012

Vegan bananenpannenkoekjes




Bananenpannenkoekjes. Ze ontstonden eigenlijk spontaan toen wij kinderen kregen en wel om twee redenen:
1) een ideale manier om overrijpe bananen te verwerken en daarmee weg gooien te voorkomen.
2) een ideale manier om fruit-lust-ik-niet-kinderen toch wat fruit binnen te laten krijgen.
En eigenlijk is er inmiddels een derde reden: ze zijn heerlijk (ook als je geen kinderen over de vloer krijgt)!

Duur: 30 minuten

Ingrediënten:
· 1 hand vol rozijnen;
· 4 cup volkorenbloem (of half volkoren / half wit) met een zakje bakpoeder (1 cup = ongeveer 135 gram);
· 2 theelepels zout;
· 3 eetlepels suiker;
· 350 ml. Sojamelk;
· Een eetlepel vanille essence of 1 vanillestokje;
· 4 (over)rijpe bananen (let op: je kunt echt de papperige zwarte versies gebruiken die je per ongeluk in de tas hebt laten liggen);
· (bak)olie.
Bereidingswijze:
1.   Prak de bananen met een vork of stamper in een mixkom. Voeg vervolgens de melk, suiker en zout toe en roer het geheel met de garde.
2.   Voeg nu beetje bij beetje de meel toe en blijf roeren met de garde.
3.   Roer door het beslag tot slot de rozijnen en de vanille toe.
4.   Bak de pannenkoekjes bruin en gaar in een koekenpan met wat olie.
5.   Serveer de pannenkoekjes met (soja)boter, kaneel en wat bruine suiker…mmmm.
EET SMAKELIJK, KOOK JE VEGETARISCH MET MIJ MEE?












Geen opmerkingen:

Een reactie posten