woensdag 4 juli 2012

Baileys cheesecake met witte chocolade

Is het geen plaatje? En ik kan je vertellen, hij smaakte zoals hij er uit zag. Hoewel ik cheescake soms wat massaal vindt is dit mengsel toch wel luchtig hoewel uiteraard machtig. Al met al een echte aanrader.

Ik heb het recept gekregen van een collega. Het is een recept gedownload door de dochter van weer een andere collega. Kortom: het recept ging van de 1 op de ander. Erboven stond: vegetarisch. Nu is een taart vaak vegetarisch maar toch kwam het recept door deze aanduiding (met gele arcering van het woord 'vegetarisch') op mijn bureau terecht. En ja.....dit soort recepten blijven dan een beetje in mijn hoofd rondspoken totdat ik de gelegenheid krijg om het te maken. En nu was de gelegenheid daar. 'S middags was mijn taart af voor een gezelschap dat om 20:15 zou komen. Ik had kreeg echt serieus concentratieprobelemen door het feit dat deze taart stond te wachten om opgegeten te worden. Het leek de perfecte match: ik die zo veel trek had in de taart en die taart die daar stond te wachten op iemand die zin had in een stukje taart. Maar helaas....ik moest echt wachten. Maar dan is de beloning ook extra groot :-). Op verzoek het recept welke oorsponkelijk komt van de website van ElleEten. De frambozen zijn mijn eigen twist én uit eigen tuin!

Duur: 15 minuten + 75 minuten baktijd
Ingrediënten:
·         175 gram bastognekoek;
·         60 gram boter;
·         500 gram roomkaas;
·         200 ml. Crème fraiche;
·         200 gram rietsuiker;
·         Merg van 1 vanillestokje;
·         4 eieren;
·         50 ml. Baileys (wiskeylikeur) of voor de alcoholvrije versie 50 ml. Karamelstroop;
·         150 gram witte chocolade, fijngehakt;
·         Een bakje verse frambozen.
Verder: springvorm van 24 cm. Diameter.
Bereidingswijze:
1.    Verwarm de oven op 150 graden;
2.    Maal in een keukenmachine de koekjes tot kruimels;
3.    Smelt de boter in een pan en mix dat door de koekkruimels.
4.   Verdeel het mengsel met de bolle kant van een lepel over de bodem van de taart (ik deed ook de zijkanten maar dat had niet gehoeven) en zet het in de koelkast.
5.   Klop met de mixer de roomkaas zacht. Klop er de crème fraiche, suiker en vanille doorheen. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en tot slot de Baileys. Klopt alles tot een glad beslag en meng de chocolade erdoor. Schenk het mengsel in de taartvorm en bak de taart ongeveer 75 minuten in de oven licht goudbruin. Laat het afkoelen en garneer met frambozen.

                               EET SMAKELIJK, KOOK JIJ VEGETARISCH MET MIJ MEE?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten