Hummus is eigenlijk een kikkererwtenpuree. En niet alleen een hele goede vleesvervanger maar ook erg lekker. Een belangrijk ingrediënt is Tahin. Dat moet je echt bij de Marokkaanse of Turkse winkel kopen. Bij de meeste supermarkten is het niet verkrijgbaar. Maar: eenmaal in huis doe je er jaren mee dus heb je altijd in een handomdraai heerlijke verse Hummus op tafel. ik serveer het vaak op een verjaardag met zelfgemaakte eiersalade, wat zelfgemaakte Ailo en een stokbrood of een Turks brood. Simpel, feestelijk en heerlijk! Alles kun je in de koelkast klaarzetten, alleen het stokbroodje even oppiepen en klaar is kees.
Duur: 10 minuten
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten(265 gr) ,uitgelekt;
- 3 tenen knoflook;
- 100 ml. olijfolie of avcocado-olie;
- 1 theelepel komijnpoeder;
- mespunt cayennepeper;
- 2 eetlepels tahin (sesampasta);
- sap van 1 citroen + de rasp;
- gehakte koriander naar smaak (niet iedereen houdt van deze uitgesproken smaak);
- zout.
- Pitabroodjes of stokbrood of Turks brood.
Bereidingswijze:
- Alles met de keukenmachine, blender of hakmolen fijn malen.
- Klaar!
Tips:
- Ook heerlijk met falafelballetjes!
- Ook lekker met dit brood!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten