woensdag 13 maart 2013

Mezze, om lekker lang te tafelen!
De gourmet is in opmars met Pasen. En hoewel je prima vegetarisch kunt gourmetten is er een veel origineler, gezonder, leuker, lekkerder alternateif; de mezze: wij zijn er gek op!! Lekker gezond en vegetarisch proeven, dippen, knabbelen, dopen en vooral lang tafelen en daarna flink naar knoflook stinken :-).

Een typische maaltijd uit het midden oosten begint met mezzes. Kleine hapjes die bij elkaar een fantastisch buffet vormen. Je kunt het ook simpel houden, wat olijven, broodjes en hummus.
Alles wat klein, smakelijk en smaken uit het midden oosten heeft komt in aanmerking voor de mezze. Een mezze is een fantastisch alternatief voor de gourmet die wij in Nederland vaak op tafel zetten als we lang willen tafelen met vrienden of famillie. Een groot voordeel ten opzichte van de gourmet is dat de mezze overwegent gezonde en vaak vegetarische gerechten kent. Bij een groter gezelschap kun je afspreken dat iedereen 2 gerechtjes maakt. Gemakkelijk omdat veel gerechtjes zoals bijvoorbeeld hummus of auberginedip gewoon koud gegeten kan worden. De volgende mezzegerechten vind je op mijn blog:
Verder is Falafel natuurlijk een heerlijk passend gerecht. En een gemakkelijke tip: De Aldi verkoop tin het versvak best errug lekkere couscous (vega), beetje verse koriander erop en het is gemakkelijk scoren :-). Maak de gerechten extra feestelijk met verse koriander, munt, schijfjes citroen, olijven en walnoten.

KOOK JE MET MIJ MEE? EET SMAKELIJK!


4 opmerkingen:

 1. Ik krijg er honger van! Jummie. Ik vind dit een héél goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De link bij plat brood geeft het recept van Tabouleh ipv plat brood.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je Carla, is inmiddels aangepast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker zoveel verschillende gerechtjes. Dat vind ik ook zo leuk aan tapas en indisch eten!

  BeantwoordenVerwijderen