dinsdag 18 september 2012

Courgette-pestospaghetti




Is het geen plaatje? En dat voor zo’n simpel gerecht als deze. Laten we direct beginnen!

Duur: 20 minuten.

Ingrediënten voor 3 a 4 personen:

·         Een half pak spaghetti;

·         Een half potje groene pesto;

·         1 ui gesnipperd;

·         Zout en peper.

·         4 tenen knoflook geperst;

·         1 courgette in linten gesneden;

·         Verse basilicumblaadjes;

·         Een scheut olijfolie;

·         Een hand vol champignons, in stukken gesneden;

·         Een paar brokjes blauwe kaas;

Bereidingswijze:

1.       Kook de spaghetti al dente en spoel het daarna af met koud water en laat het uitlekken in een vergiet.

2.       In de tussentijd heb je de tijd de groenten te snijden.

3.       Verhit een flinke scheut olie in de pan en bak hierin de knoflook en de ui.

4.       Voeg nu de champignons en de courgette toe en roerbak deze mee totdat ze bruin zijn.

5.       Voeg daarna zowel de spaghetti als de pesto toe en roerbak het geheel tot het goed vermengd   is.

6.       Breng het geheel op smaak met zout en peper.

7.       Rol een hoopje spaghetti om een grote vork en zet het hoopje spaghetti op een bord.

8.       Garneer met blauwe kaas en verse basilicum.

Tips:

·         Ook lekker met pijnboompitjes, andere groenten zoals paprika, verse peper, aubergine, etc.
KOOK JE VEGETARISCH MET MIJ MEE? EET SMAKELIJK!

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke blog!

    Dit recept lijkt wel een vogelnestje, leuk gedaan.

    Kom je ook eens bij mij kijken?
    http://mandyderoo.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mandy, jij hebt inderdaad ook een inspirerend blog, leuk! Ik speel met de gedachte om eens iets te organiseren zodat wij vega medebloggers elkaar eens kunnen leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen en mogelijk krachten kunnen bundelen. Hoe zou jij dat vinden?
    Gr, Mariel.

    BeantwoordenVerwijderen