Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik geen aardappelfanaat ben...maar...van deze aardappels kon ik echt niet afblijven. Ze zijn lekker knapperig en eenvoudig uit de hand zonder bestek te eten. Ze zijn zo lekker dat je een hap aardappel echt niet hoeft te combineren met wat anders, liever niet zelfs, dat zou zonde zijn. Kortom: een ideaal hapje voor een buffet. Het is een simpel recept, prima vooraf klaar te maken en een aantal dagen te bewaren in de koelkast om daarna simpel af te bakken in de oven. (minder geschikt voor vriezer, maak dus niet te veel). Ik maakte deze aardappels laatst en heb de restjes als lunch gebruikt, echt heerlijk!
Duur: 105 minuten
Ingredienten voor 20 stuks:
- 10 grote kruimige aardappelen schoongeboend;
- 225 gram cheddar (neem dan wel een blok kaas van de kaasboer en niet de plastic plakjes uit de supermarkt) of belegen kaas;
- 250 ml. zure room;
- 4 lente uitjes;
- 1/2 theelepel zout;
- peper uit de molen;
- een eetlepel worcestershire sauce;
- olijfolie.
- Prik met een fork wat gaatjes in de aardappel en bak deze in een oven op 200 graden ongeveer 1,5 uur. Het is de bedoeling dat de buitenkant knapperig is en de binnenkant zacht.
- Laat de aardappels afkoelen op een rooster en snij ze daarna doormidden.
- Doe de vulling van de aardappels in een kom en rasp hierboven de kaas (zelf geraspte kaas is smeuiger dan voorgerapte uit de supermarkt) maar hou wat achter om boven op de aardappels te strooken. Roer er vervolgens de zure room doorheen. Snij de lente-ui zeer fijn (of gebruik hiervoor een keukenmachine) en roer deze samen met de overige ingredienten door de puree.
- Vul de aardappels weer met het mengsel en strooi hierover het restje geraspte kaas.
- Bak de aardappels in 20 tot 30 minuten goudbruin en serveer direct.
- Na stap 4 kun je de aardappels in de koelkast bewaren tot gebruik.
- Ook heerlijk bij een vega-Q, een salade of als bijgerecht bij een maaltijd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten