Misschien denk je 'spaghetti met boerenkool?'. Ik vond het een topper dus lees vooral door. Boerenkoolstampot is heerlijk maar ik mis dan echt de worst en de spekkies. Op deze manier boerenkool bereiden is heerlijk en ik heb geen moment meer gedacht aan die worst! En wist je dat boerenkool op nummer 1 staat van de top tien gezondste groenten? En ook leuk: dit recept is heel makkelijk en snel.
Duur: 20 minuten
Ingredienten (voor 4 personen):
- 1 pak spagetthi;
- 10 tenen geperste knoflook;
- olijfolie;
- 1 zak boerenkool;
- 1 tablet groentenbouillon;
- peper;
- zout;
- pijnboompitjes;
- geraspte (Italiaanse) kaas.
Bereidingswijze:
- Kook de spaghetti volgens de isntructies op de verpakking. Giet deze af en spoel de spaghetti goed om zodat deze niet meer plakt;
- Kook de boerenkool in de tussentijd 8 minuten;
- Doe lekkere laag olie in de pan. De pan moet zich gemakelijk bedekken met olie. Doe hierin de geperste knoflook en voeg al na 30 seconden de boerenkool toe (anders bakt knoflook aan).
- Rooster intussen de pijnboompitjes.
- Voeg het bouillonblokje toe en vervolgens de spaghetti. Roerbak het geheel op hoog vuur.
- Serveer de spaghetti vers opgebakken met de pijnboompitjes en de kaas.
- Bren op smaak met peper en zout.
- Als je van pittig houdt kun je eventueel chilivlokken toevoegen.
- Voeg voor de verandering eens wat verse bascilicum of zongedroogde tomaatjes toe.
- Dit gerecht is echt het lekkerst als je niet zuinig bent met de olie. De spaghetti moet echt niet aan elkaar plakken.
- Dit gerecht is geschikt om te koken op de camping maar vervang in het buitenland de boerenkool voor spinazie.
Dit klinkt zo verrassend lekker. Ik hoop dat er snel boerenkool in mijn biologisch groentepakketje zit!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me lekker!
BeantwoordenVerwijderenIn hoeveel water moet je het bouillonblokje nu oplossen voordat je het erbij doet?
Hai, is zeker lekker! Het blokje voeg ik in zijn geheel aan de olie toe, dat gaat gemakkelijk kapot. Er komt dus geen extra water bij aan te pas.
BeantwoordenVerwijderen