dinsdag 27 december 2011

Wraps met heerlijke bonensaus!


Dit gerecht is bij ons thuis erg geliefd, overigens ook bij vleesetende gasten. Wraps met bonensaus is erg simpel en misschien wel té simpel maar omdat het zo heerlijk is wel het vermelden waard. Ik lees dat veel mensen dit gerecht maken met Quorn-gehakt. Natuurlijk kan dit maar persoonlijk vindt ik dit niet nodig. Bonen hebben een heerlijke bite en een hoge voedingswaarde!

Duur: 15 minuten
Ingredienten:
Voor de guacamole:
  • 1 eetrijpe avocado;
  • snufje zout;
  • 1 geperste teen knoflook;
  • 1 eetlepel yoghurt, kwark, zure room of mayonaise (net wat je in huis hebt);
  • 1 eetlepel citroensap (al dan niet vers, maakt niet uit).
Voor de saus:
  • Bonen naar wens. Ik gebruikte 1 blik kidneybonen, 1 klein blikje mais, 1 klein blikje zwarte bonen;
  • 1 pakje Fajita Seasoningmix van AH;
  • 3 tomaten;
  • 1 grote ui;
  • 2 paprika's;
  • 4 tenen knoflook;
Verder:
  • Wraps (evt. meergranen van AH);
  • Evt. zure room ter garnering;
  • Evt. geraspte oude kaas ter garnering. 
  • Evt. rauwkost ter garnering (ijsbergsla, komkommer, tomaat, etc.)
Bereiding:
  1. Fruit de ui en knoflook aan;
  2. Snijd intussen de paprika klein en voeg ook deze toe, roerbak het geheel op laag vuur 5 minuten;
  3. Voeg de bonen toe met het vocht;
  4. Als e.a. warm is, voeg dan de mix toe. Er moet een dikke saus ontstaan wat de producten bij elkaar houdt dus voeg in eerste instantie geen water toe. Is de saus te dik: voeg dan beetje bij beetje wat water toe. Is de saus te dun laat deze dan even op hoog vuur zonder deksel en goed roerende koken.
  5. Snijd de avocado door midden, verwijder (maar bewaar) de pit en schraap het vruchtvlees met een vork uit. Prak het vruchtvlees samen met de andere ingredienten voor de guacamole. Leg de pit nu in het midden, dit stelt het bruin worden van de guacamole uit.
  6. Verhit de wraps in magnetron, koekenpan of tosti-ijzer. Serveer deze met de dikke saus, guacamole, zure room, geraspte kaas en rauwkost.
Tips:
  • Ook hier is het toevoegen van een klein beetje pimento ofwel gerookte paprikapoeder bij het bakken lekker.

EET SMAKELIJK, KOOK JIJ VEGETARISCH MET MIJ MEE?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten