Een simpel lekker hapje dat je kunt serveren bij een griekse maaltijd zoals moussaka of samen met de kaasrolletjes als borrelhapje. Ook kun je het met gemak vooraf maken.
Duur: 50 minuten (20 stuks)
Ingredienten:
- 200 gram gebakken (en geslonken) wilde spinzie uitgelekt en fijn gesneden of uitgelekte gehakte spinzie uit de vriezer;
- 1 fijngesneden ui;
- een hand vol verse peterselie fijn gesneden;
- 1 kopje olijfolie;
- 100 gram feta grof gesneden of geraspt;
- 1 ei;
- peper;
- zout;
- 2 eetlepels yoghurt;
- 1 pak loempiavellen (te koop bij de toko, ook de filodeegvellen van C1000 eigen merk zijn feitelijk de benodigde rijstevellen).
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de ei, kaas en yoghurt.
- Meng daardoor de spinazie, ui, peterselie, peper en zout.
- Snijd vierkante loempiavellen in repen (ongeveer door 3-en).
- Vet het vel in met wat olijfolie door middel van een kwastje;
- Leg vooraan een theelepel van het mengsel en vouw de eerste hoek om, vouw nu door en zo sluit het driekhoekje zicht vanzelf (zie ook de foto).
- Bak de driehoekjes in 20 minuten op de bakplaat goudbruin.
Kook jij vega met mij mee? Eet smakelijk!