dinsdag 30 oktober 2012

Korting bij HelloFresh

HelloFresh trakteerde mij op een Veggiebox om uit te proberen. Een flink pakket met een inhoud waar ik enthousiast van werd. Een leuk initiatief waarbij je op gemakkelijke laagdrempilige wijze kunt komen tot meer afwisseling in de vegetarische keuken. Precies het doel wat ik met mijn blog voor ogen heb. Producten voor 3 vegetarische maaltijden met alles er op en er aan. Van de biologische groenten tot de verse munt en schapenkaas!

Ik maakte de drie maaltijden met behulp van duidelijke recepten die keurig in een receptenboekje werden meegezonden.

1) Roti met gemarineerde tofu en kidneybonen (ik gebruikte wrapts en vroor de roti in om deze op Suriaamse wijze te bereiden).

2) Bietensalarde met quinoa van chef Niven.

3)Aubergines gevuld met bijzondere schapenkaas en munt.


Voor meer informatie over deze box, bekijk dan de site van hellofresh.

 
Ook een Veggiebox thuis ontvangen? Via bovenstaande link kun je de Veggiebox met 50% korting bestellen. Voor een box met 3 maaltijden betaal je dan geen €34,- maar €17 euro inclusief verzendkosten.

maandag 29 oktober 2012

Pestopasta met champignonsaus in wittewijnsaus



Het is nu echt herfst, we kunnen er niet meer omheen..... en dat hoeft ook niet want wat is er lekkerder dan een gerecht vol champignons? Een snelle en voedzame maaltijd. Geschikt voor een doordeweekse dag maar ook voor als je eters krijgt! 

Duur: 20 minuten
Ingredienten:
  • 2 grote uien fijn gesneden;
  • 4 tenen knoflook geperst;
  • een scheut olijfolie;
  • 3 eetlepels bloem;
  • volkoren spaghetti voor 4 personen;
  • 2 bakjes paddenstoelenmix of kastagne champignons, in plakjes gesneden;
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon;
  • peper;
  • zout;
  • snufje chilipeper;
  • 3 eetlepels groene pesto;
  • 1 dl. witte wijn;
  • ter garnering: geraspte parmezaamse kaas;
  • ter garnering: grof gehakte walnoten;
  • ter garnering; rucolasla.
Bereidingswijze:
  1. Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking;
  2. Fruit de ui en knoflook in de olie aan;
  3. Voeg de champignons toe als de uien glazig zijn;
  4. Voeg 3 eetlepels bloem toe als de champignons bruin en zacht gebakken zijn;
  5. Laat de bloem gaar worden in twee minuten, voeg vervolgens de bouillon en 1 dl. witte wijn beetje bij beetje al roerend toe totdat er een mooie sausdikte is ontstaan.
  6. Voeg peper, zout en chilipeper toe.
  7. Giet de spaghetti af en met de groene pesto door de pasta.
  8. Garneer de borden met de sla, de pasta, de saus en tot slot met de kaas en noten.
Tips:
  1. Gebruik in plaats van kaas croutons, of laat het achter wege. De noten geven al een lekkere bite.

                        EET SMAKELIJK, KOOK JE VEGETARISCH MET MIJ MEE?