Ik kreeg eters even vroeg via Facebook: wat zou jij willen
eten? Ik kreeg daarop fantastische reacties met heerlijke recepten. Ik koos
voor de Turkse linzensoep. Compleet in de lijn met de 1001-nacht sfeer zijn er
ook 1001 recepten voor linzensoep. Je kunt er dus werkelijk alles mee, dat
lijkt makkelijk maar het is des te moeilijker om dát recept te vinden dat zo
perfect is dat je er nooit meer vanaf stapt.
Je raad het al….dat recept heb ik nu gevonden! Al bij het
proeven uit de pan wist ik: als ik over 10 jaar linzensoep ga maken gebruik ik
dit recept nog. De weinige ingrediënten maken toch de perfecte balans!
Duur: 30 tot 40
minuten
Ingrediënten (als
hoofdmaaltijd voor 4 tot 6 personen):
250 gram rode linzen;
4 uien fijn gesnipperd;
2 liter water;
6 tenen knoflook geperst;
1 groot blikje tomatenpuree (of 2 kleintjes);
1 eetlepel paprikapuree (verkrijgbaar bij de Marokkaanse of Turkse winkel, zoek je niet rot naar dit ingrediënt want het is geen must);
1 eetlepel djinten;
1 theelepel chilivlokken (of een halve verse peper in stukjes gesneden);
een hand vol gehakte munt;
2 groetenbouillonblokjes;
sap van een halve citroen;
een eetlepel suiker;
scheut olijfolie om in te bakken;
peper;
zout.
Eventueel serveren met Turkse (of Griekse) yoghurt en gesneden koriander.
4 uien fijn gesnipperd;
2 liter water;
6 tenen knoflook geperst;
1 groot blikje tomatenpuree (of 2 kleintjes);
1 eetlepel paprikapuree (verkrijgbaar bij de Marokkaanse of Turkse winkel, zoek je niet rot naar dit ingrediënt want het is geen must);
1 eetlepel djinten;
1 theelepel chilivlokken (of een halve verse peper in stukjes gesneden);
een hand vol gehakte munt;
2 groetenbouillonblokjes;
sap van een halve citroen;
een eetlepel suiker;
scheut olijfolie om in te bakken;
peper;
zout.
Eventueel serveren met Turkse (of Griekse) yoghurt en gesneden koriander.
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan;
- Voeg als de ui glazig is de tomatenpuree, paprikapuree, djinten en suiker toe en bak het geheel even mee;
- Als het geheel doorbakken is voeg je het water en de linzen toe samen met de bouillon, laat het geheel nu 20 tot 30 minuten koken;
- Voeg op het einde het citroensap toe (en laat de schil van de citroen eventueel even meekoken) samen met de munt.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
KOOK JE VEGETARISCH MET MIJ MEE? EET SMAKELIJK!