Is het geen plaatje? En dat voor zo’n simpel gerecht als
deze. Laten we direct beginnen!
Duur: 20 minuten.
Ingrediënten voor 3 a
4 personen:
·
Een half pak spaghetti;
·
Een half potje groene pesto;
·
1 ui gesnipperd;
·
Zout en peper.
·
4 tenen knoflook geperst;
·
1 courgette in linten gesneden;
·
Verse basilicumblaadjes;
·
Een scheut olijfolie;
·
Een hand vol champignons, in stukken gesneden;
·
Een paar brokjes blauwe kaas;
Bereidingswijze:
1.
Kook de spaghetti al dente en spoel het daarna
af met koud water en laat het uitlekken in een vergiet.
2.
In de tussentijd heb je de tijd de groenten te
snijden.
3.
Verhit een flinke scheut olie in de pan en bak
hierin de knoflook en de ui.
4.
Voeg nu de champignons en de courgette toe en
roerbak deze mee totdat ze bruin zijn.
5.
Voeg daarna zowel de spaghetti als de pesto toe
en roerbak het geheel tot het goed vermengd is.
6.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
7.
Rol een hoopje spaghetti om een grote vork en
zet het hoopje spaghetti op een bord.
8.
Garneer met blauwe kaas en verse basilicum.
Tips:
·
Ook lekker met pijnboompitjes, andere groenten
zoals paprika, verse peper, aubergine, etc.
KOOK JE VEGETARISCH MET MIJ MEE? EET SMAKELIJK!