Eerlijkheidshalve heb ik ongeveer 100 ideeën per minuut en daarvan vallen er 80 in de categorie ‘hoe red ik de wereld?’. Het zonnetje scheen, de kindjes lagen op bed en ik besloot
eens vorm te geven aan het idee dat zojuist in mij was opgekomen. Mijn recepten via
een blog archiveren. ‘Meteen leuk voor mijn vrienden en familie die vaak om
recepten vragen’, was mijn naïeve gedachte. Een goed idee klopt voordat het in je hoofd opkomt, ik had in ieder geval geen 'klop klop' gehoord. In een uurtje was het inrichten
van een mijn blog gepiept en ik bedacht ter plekke de naam.
Vervolgens mailde ik wat vrienden over mijn nieuwste idee,
want ja: een blog heeft toch lezers nodig. Ik ben inmiddels wat terughoudend
met mijn ideeën rond te bazuinen want ook mijn omgeving is inmiddels een beetje
ideeën- en ‘red de wereld’-moe, ik kan
het ze niet kwalijk nemen. De reacties waren desondanks booming! Dat was 7 september 20112. Daarna sloop
het er in…meer en meer mensen begonnen mijn blog te lezen. En ik begon meer en
meer te denken, te koken en te schrijven.
En zo groeide mijn bescheiden idee uit tot een ware taak: Nederland
laten zien dat vegetarisch koken ontzettend lekker kan zijn.
Toen bleek dat mijn blog bleek groeien heb ik met behulp van
een aantal fantastische vrijwilligers mijn blog de uitstraling gegeven die ik
voor ogen heb: hip, fris en alles behalve een geiten-wollen-sokken-imago! En dat
lukte: ik kreeg ontzettend veel complimenten van bekende en onbekende lezers
over de nieuwe look van het blog.
Plannen voor het
komende jaarIk zou ik niet zijn als ik niet meer plannen heb. Sommige ideeën hou ik nog even voor mijzelf en kunnen ook wat langer duren voordat ik deze heb gerealiseerd. Want naast blogger blijf ik ook nog een hard werkende moeder. Graag wil ik jullie laten weten wat er het komend jaar staat te gebeuren rondom mijn blog:
- Zoeken via smakelijke foto’s wordt nog
gemakkelijker door de koppeling naar printerest.
- Er komt een speciaal label voor vegan recepten.
Zo vindt je snel en gemakkelijk de puur plantaardige maaltijden.
- Ik wil jullie dit jaar verassen met een instructiefilmpje
. Via facebook zal ik bij jullie inventariseren welk recept jullie graag
verfilmt zien worden!
- Ik wil meer in contact komen met lezers maar ook
lezers onderling in contact laten komen met elkaar. Beginnende met periodiek
een post waarbij één van mijn lezers zijn of haar best practice met ons deelt. Als jij het leuk vindt te laten zien wie je bent, waar je
voor staat en wat jij kookt dan kun je mij een mail sturen. Ik neem dan zo snel
mogelijk contact met je op!
Receptenfeiten op een
rij:
In het eerste jaar heb ik 85 posts geplaatst. Ik beschreef daarom mijn eigen klassiekers, waaronder:
In het eerste jaar heb ik 85 posts geplaatst. Ik beschreef daarom mijn eigen klassiekers, waaronder:
- Paprika-pompoensoep.
- Gallo Pinto.
- Pasta met romige spinaziesaus.
- Een hartig taartje met peer en blauwe kaas.
- De Antilliaanse kaasballetjes.
- Vier kleuren lasagne.
- Salade met Kikkererwten.
- Melanzane alla parmigiana.
- Draadjes'vlees'
- Indiase curry masala.
Onder de lezers zijn de volgende recepten het meest populair:
1. Roti
Mijn persoonlijke top 3 zou er iets anders uitzien,
namelijk:
Jouw inspiratie geeft
mij energie!
Ken je die blik van verliefde mensen, die de irritante grijns niet meer van hun hoofd kunnen halen, zelfs niet als je ze er mee confronteert? Ik biecht het maar op, het is echt een beetje triest: ik heb die grijns als iemand mij verteld, twittert of op facebook meldt dat hij of zij een recept van mijn blog heeft gekookt. Tja….ik weet ook niet hoe het komt maar het is zo. Zo blij als een kind ben ik dan.
Ken je die blik van verliefde mensen, die de irritante grijns niet meer van hun hoofd kunnen halen, zelfs niet als je ze er mee confronteert? Ik biecht het maar op, het is echt een beetje triest: ik heb die grijns als iemand mij verteld, twittert of op facebook meldt dat hij of zij een recept van mijn blog heeft gekookt. Tja….ik weet ook niet hoe het komt maar het is zo. Zo blij als een kind ben ik dan.

Ik verspreid mijn boodschap graag samen met jullie, want: vegetarisch
koken is écht lekker en kan écht makkelijk. Ik hoop dat mijn blog inderdaad
mensen doet inspireren en hoop het komende jaar een nog groter bereik te
bewerkstelligen. Jij kunt hierbij helpen, like de facebookpagina en share it!
RT mijn tweets en zeg het voort! Ook kun je via social media weten wat mijn
blog voor jou betekent of wat jij hebt gekookt. Ook foto’s van gemaakte
recepten plaats ik graag! En dan ben ik weer terug bij het motto waar ik op 7
september 2011 mee begon:
Jouw
inspiratie geeft mij energie! Dank!!!!!